Ny tävlingsomgång i Green Innovation Contest

Foto: sxc

Den nationella tävlingen Green Innovation Contest öppnar den 1 april. Tävlingen sätter miljöinnovationer i centrum och vill bidra till bättre marknadsförutsättningar för dem. Innovatörer från hela Sverige bjuds in att delta.

Årets upplaga av Green Innovation Contest öppnar i samband med Innovationsriksdagen i Göteborg den 1-2 april. Det är en tävling för hållbara miljöinnovationer som går ut på att innovatören ska beskriva och redovisa innovationens potential och därmed öka möjligheten att knyta förtroendefulla kontakter med potentiella kunder och samarbetspartners. Green Innovation Contest startade förra året och drivs av Innovatum.

– Från Innovatums sida är det ett viktigt initiativ att starta en tävling med ett mervärde. Vi vill göra skillnad för såväl innovatörer som för innovationer och med tävlingen kan vi bidra och omsätta innovationskraften till konkreta affärsidéer och produkter och tjänster med fokus på hållbarhet, säger Peter Zienau, VD för Innovatum.

Energimyndigheten stöttar företag inom energiteknikområdet som befinner sig i ett tidigt skede av sin utveckling. Myndigheten är en av finansiärerna bakom Green innovation Contest:

-Vi förväntar oss att tävlingen ska ge oss mer kunskap och kännedom om företag som arbetar med miljöinnovationer. Förra årets utfall av tävlingen var över förväntan. Samtliga fyra pristagare var företag med idéer och verksamhet som ligger i linje med myndighetens mål, säger Erik Hedar, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

I detta års Green Innovation Contest är tävlingsplatserna begränsade och ger rum för 80 innovationer. Prisplatserna kommer att delas ut till miljöinnovationerna med högst affärs- och miljöpotential. De kan vara flera och inom olika områden. Bedömning görs av tävlingens beredning- och jurygrupp.

– Alla som anmäler sig får exponera sin innovation på vår hemsida och de som går vidare får ytterligare bedömning, chans till personliga artiklar, och sist men inte minst möjlighet att bli pristagare, säger Jenny Järvelä som är projektledare för tävlingen.