Skellefteå Kraft köper elhandelsbolag från tidigare börsnoterat bolag

Fotograf: Paulina Holmgren Patrik Grantås, affärsområdeschef Marknad

Skellefteå Kraft köper Elverket Vallentunas bolag inom elhandel. Affären träder i kraft 1 februari 2017. 

- Vi är riktigt glada över affären som linjerar väl med vår strategi att växa nationellt med fler elhandelskunder, säger Patrik Grantås, chef för affärsområde Marknad på Skellefteå Kraft.

Kunderna behöver inte göra något med anledning av ägarbytet utan elleveranserna kommer att fungera som vanligt.

- Vi är mycket nöjda över att nu ha hittat en erfaren och ansvarsfull köpare till Elverkets elhandelsverksamhet, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio och Elverkets styrelseordförande.

- Skellefteå Kraft är ett av de mest omtyckta elhandelsföretagen i Sverige och vi tror att övergången kommer att bli bra för alla elhandelskunder, säger Patrik Johansson, vd för Elverket Vallentuna. 

Skellefteå Kraft är ett helägt kommunalt bolag som driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Bolaget är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Den el som bolaget säljer till sina privat- och företagskunder kommer från 100 procent förnybara energikällor.

Elverket Vallentuna äger, förvaltar och utvecklar elnätet samt distributionen av el till bostäder och verksamheter inom Vallentuna kommun. 2017 förvärvades bolaget av Ellevio som även fortsättningsvis kommer att äga, driva och utveckla elnätsverksamheten för området.

Skellefteå Kraft köper elhandelsbolaget från den tidigare börsnoterade energikoncernen Elverket Vallentuna.