Högt tryck på drift- och underhållskostnader inom vindkraft

Arkivbild.

I januari 2018 tog Connected Wind Services över service och övervakning av 197 turbiner för en stor dansk vindkraftsägare på ett 5-års kontrakt. De flesta turbinerna är landbaserade turbiner i östra delen av Danmark men det finns också ett antal off-shore turbiner i västra delen av Danmark. Turbinernas storlek är från kW-klassen och upp till 3 MW från Vestas, Siemens och andra märken. Connected Wind Services konsoliderar härmed sin position som den största oberoende serviceleverantören i Danmark.

Den danska vindmarknadenhar under de senaste åren varit under en konsolideringsperiod där ägandet konsolideras till färre ägare. Detta drivs av låga energipriser och subventioner som löper ut vilket leder till ett högt tryck på drift- och underhållskostnader.

Som en oberoende tjänsteleverantör med en bred kompetens inom olika turbinmärken är Connected Wind Services en partner för sådana större vindkraftsägare. CWS kan leverera alla tjänster som behövs för vindkraftsägarna. Detta inkluderar även övervakning i CWS Connect 24/7 övervakningssystem som säkerställer hög tillgänglighet av turbinerna och god transparens för vindkraftsägaren.