Vindkraftsprojektet Horshaga inleds med Ramirents hjälp

Totalt ska 25 vindkraftverk uppföras i SR Energys nya Vindpark Horshaga i Kronobergs län. Ramirent blir en del i projektet. Foto: Veidekke

Ramirent i Växjö har fått i uppdrag att leverera maskiner och utrustning till SR Energys nya vindpark Horshaga i Kronobergs län, som just nu byggs av Veidekke. Projektet inkluderar uppförandet av 25 vindkraftsverk, och målet är att de ska vara anslutna till elnätet i slutet av 2025.

Intresset för vindkraftsprojekt har ökat under de senaste åren. Arbetet med vindparken Horshaga har precis inletts, och Ramirent ansvarar för att leverera en mängd olika maskiner och utrustning, såsom hjulbodar, gjutningsutrustning och pumpar, samt hjullastare, teleskoptruckar och vibratorer. Uppdraget pågår fram till sommaren 2025.

– Det är glädjande att vara delaktig i den gröna omställningen och att bidra till ett mer hållbart samhälle genom våra fossilfria maskiner, säger Jörgen Folkeson, Key Account Manager på Ramirent.

Vindpark Horshaga täcker områdena Horshaga, Älmedal och Rosenholm i Uppvidinge kommun, Kronobergs län. De 25 vindkraftverken kommer att ha en total kapacitet på 147 MW och blir SR Energys andra vindpark i Uppvidinge kommun.