Wind of Change - Varberg Energi tar steg mot hållbarhet med Modvion

Foto: Modvison

Bolaget Modvion, med bas i Göteborg, har slutfört konstruktionen och överlämnat ägandet av det första kommersiella vindkraftverket i trä till Varberg Energi. Vindkraftverket, namngivet Wind of Change, representerar båda företagens aktiva insatser för att främja cirkularitet och återbruk inom energibranschen.

"Samhället behöver företag som Varberg Energi, som tar de nödvändiga första stegen och vågar investera i ny teknik för att skapa innovativa lösningar. Detta är avgörande för att uppnå klimatmål och aktivt arbeta mot att mildra effekterna av den globala uppvärmningen. Vi är tacksamma för Varberg Energis visionära ledarskap och deras engagemang för att omfamna spjutspetsteknologier som bidrar till en hållbar framtid", säger Otto Lundman, VD på Modvion.

Wind of Change är ett 105 meter högt trätorn som är utrustat med en Vestas V90-2.0MW turbin, vilket resulterar i en total höjd av 150 meter. Energin köps av Chalmers Fastigheter.

"Att utmana konventionella materialval och arbetsmetoder för att hitta de bästa lösningarna är något vi alla bör sträva efter. Modvions kompetens, nytänkande och framåtanda har varit helt i linje med vår egen värdegrund. Vi har haft mycket positiva erfarenheter av samarbetet och önskar dem all framgång i deras fortsatta expansion", säger Björn Sjöström, VD på Varberg Energi.