Vestas säkrar avtal för omfattande vindkraftspark i Mexiko

Leverans av turbinerna är planerad till fjärde kvartalet 2024, med driftsättning väntad under fjärde kvartalet 2025. Foto: Vestas

Vestas Latinamerika rapporterar om ett betydelsefullt genombrott inom förnybar energi. Sempra Infrastructure, ett dotterbolag till Sempra, har lagt en beställning på 319 megawatt för att uppföra Cimarron vindkraftpark i Tecate, Baja California, Mexiko.

Detta blir den tredje fasen av Energia Sierra Juarez vindkomplex, som vid fullständig utbyggnad kommer att ha en total installerad kapacitet på 582 megawatt.

Beställningen omfattar leverans och installation av 46 vindturbiner av modellen V163-4.5 MW samt 18 stycken V162-6.2 megawatt starka turbiner. Efter projektets slutförande kommer Vestas även att tillhandahålla ett 10-årigt serviceavtal (AOM 5000) som garanterar optimal energiproduktion och säkerställer långsiktig driftsekonomi för vindkraftsparken.

Vann kundernas förtroende

- Vi är stolta över att ha tilldelats detta projekt av Sempra Infrastructure i Mexiko, vilket stärker vår långvariga relation med denna betydelsefulla aktör inom förnybar energi. Vi har lyckats vinna våra kunders förtroende i Latinamerika tack vare vår pålitliga produktportfölj och vårt lokala team med starka genomförande- och servicekapaciteter. Med undertecknandet av detta nya kontrakt konsoliderar vi vår marknadsposition i Mexiko och förstärker vårt engagemang för utvecklingen av förnybar energi i landet, säger Mehdi Hadbi, senior affärsdirektör för Vestas i LATAM North.

Mario Barreiro Castellanos, landschef för Vestas i Mexiko, tillägger att "Vårt team har alltid arbetat engagerat, intensivt och outtröttligt, alltid med investeringar i landet trots eventuella marknadsutmaningar, på grund av den stora potential vi ser i Mexiko att ta en ledande roll i energiomställningen".

Källa: Vestas