Marhult vindpark officiellt i drift

Foto: Pixabay

Ox2 har nyligen tagit drift och överlämnat Marhult vindpark i Uppvidinge kommun, Sverige, till Octopus Energy Generation. Vindparken består av sju turbiner med en total installerad kapacitet på 32 MW och förväntas producera omkring 90 GWh årligen, vilket motsvarar elförbrukningen för 18 000 hushåll per år. Denna överlämning är en del av avtalet som Ox2 och Octopus Energy Generation ingick i februari 2022 för att utveckla Marhult vindpark.

Marhult vindpark är den andra av två vindparker som Ox2 har färdigställt i Uppvidinge kommun under november månad. De båda vindparkerna har en sammanlagd installerad kapacitet på 117 MW. Dessutom planerar Ox2 att sätta i drift Bredhälla batteripark, den största i sitt slag i Sverige med en kapacitet på cirka 40 MW, i början av nästa år. Dessa projekt förväntas avsevärt förstärka det regionala elsystemet.

Ox2 har även säkrat avtal för att fortsätta ansvara för den tekniska och kommersiella driften av Marhult vindpark. Vid slutet av det tredje kvartalet hade Ox2 totalt 1 335 MW under byggnation på fyra olika marknader, och flera projekt förväntas färdigställas innan årets slut. Dessa framsteg markerar Ox2:s betydande bidrag till förnybar energi och utvecklingen av hållbara elprojekt.