Vestas säkrar nytt vindkraftsprojekt i Tyskland

Vestas fabrik för tillverkning av turbinblad i Nakskov, Danmark. Foto: Vestas

Vestas, den ledande tillverkaren av vindkraftverk, har lagt ännu ett prestigefyllt projekt till sin portfölj med en beställning från SAB WindTeam GmbH. Projektet, beläget i Bockenem i delstaten Niedersachsen, markerar därmed ett betydande framsteg inom förnybar energi för regionen.

Ordern innefattar sju vindturbiner av den kraftfulla modellen V162, var och en med en imponerande kapacitet på 6,2 megawatt. Vestas ansvarar för leverans och drifttagning av dessa turbiner, som beräknas starta driften tredje kvartalet 2024, med en planerad färdigställande under andra kvartalet 2025.

Som en del av avtalet kommer Vestas även att hantera driften av vindkraftverken genom ett 25-årigt Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceavtal. Avtalet garanterar en optimerad prestanda och tillförlitlighet, vilket stärker Vestas position som en pålitlig partner inom energisektorn.

Ser fram emot fler projekt

- Vi är stolta över att kunna bygga vidare på vår framgångsrika historik av projekt i samverkan med SAB. Detta projekt är ytterligare ett exempel på det framgångsrika samarbetet mellan SAB och Vestas, säger Sulai Fahimi, Vice President Sales Central Europe på Vestas.

- Vi vill tacka hela SAB-teamet för deras förtroende för Vestas och våra produkter, och vi ser fram emot de kommande projekten i vår gemensamma pipeline.

Viktig milstolpe

Lars Niebuhr, en av SAB WindTeam´s verkställande direktörer, betonar projektets betydelse:

- Vindkraftparken i Bockenem är nästa projekt i vårt intensifierade samarbete med Vestas. Projektet är en viktig milstolpe i vår närvaro i Niedersachsen och understryker vårt engagemang som en pålitlig partner för alla lokala intressenter.

Denna order understryker Vestas ständiga åtagande att främja övergången till hållbar energi, med en ständigt växande närvaro i vindkraftverksindustrin, inte bara i Tyskland utan globalt.

Källa: Pressmeddelande från Vestas