Glamox erhöll kontrakt för installering av belysningsutrustning i två nya fartyg som används vid vindkraftsbyggen

Illustration av ett de två Havfram Wind jack-up WTIV-fartygen, som för närvarande byggs i Yantai, Kina. De kommer att börja användas 2026. Bild: Havfram

Glamox, ett av världens ledande belysningsföretag, meddelade nyligen att företaget har tecknat ett stort kontrakt från Yantai CIMC Raffles Offshore Limited, Kina, för installering av belysningsutrustning i Havfram Winds två nya installationsfartyg för byggnation av vindkraftverk till havs (WTIV). 

Dessa nya fartyg kommer att kunna installera nästa generations gigantiska vindturbiner med rotorblad på mer än 300 meter i diameter. Interiörer och exteriörer på varje Havfram NG-20000X-HF-fartyg kommer att förses med cirka 3 300 Glamox energieffektiva LED-armaturer, vilket bidrar till att säkerställa säker drift med lågt koldioxidavtryck.

De två Havfram Wind jack-up WTIV-fartygen, som för närvarande byggs i Yantai, Kina, kommer att börja användas 2026. 

Hög prestanda

Dessa fartyg har förmågan att transportera vindkraftsturbiner och installera toppmoderna havsbaserade vindkraftverk samt XXL- stora monopålar som väger upp till 3 000 ton på vattendjup på upp till 70 meter, med hjälp av fartygens 3 200 ton tunga kran. 

Båda WTIV:erna innehåller den senaste batterihybriddrivlinsteknologi som, tillsammans med Glamoxs LED-armaturer, gör dem till de mest energieffektiva fartygen som används idag inom offshoreindustrin.

Glamox kommer att installera LED-armaturer överallt i fartygen inklusive besättningsrum, korridorer, trapphus, stegar, plattformar, landgångar och andra arbetsområden. Armaturer sträcker sig från strålkastare, strålkastare, nöd- och explosionssäker belysning, navigations- och signalljus, till taklampor, linjära armaturer, så kallade downlights och till och med kompakta sänglampor.

Glamox-armaturer kommer att levereras i februari och december 2024.

Källa: Pressmeddelande Glamox