OX2 säljer en 20 MW vindpark i Polen

Foto: Pixabay

OX2 har tecknat avtal om försäljning av en landbaserad vindpark om 20 MW i Bejsce, Polen, till Enea Nowa Energia, en del av det polska energibolaget Enea S.A. Kontraktsvärdet uppgår till 680 MSEK* och försäljningen genomfördes under tredje kvartalet 2023.

Vindparken Bejsce, med sex turbiner, kommer att byggas i sydöstra Polen. Byggnationen inleds i september 2023 och beräknas vara slutförd under andra halvåret 2025. Den årliga produktionen från vindparken beräknas uppgå till 65 GWh, vilket motsvarar den årliga elförbrukningen för 20 000 hushåll.

- Vi är mycket glada över att tillkännage den här transaktionen och ser fram emot att förverkliga projektet i Bejsce. Polen är en mycket dynamisk marknad och vi kommer att fortsätta utveckla vår organisation och projektportfölj och därigenom bidra till att driva omställningen till förnybar energi, säger Paul Stormoen, vd, OX2.

- Vindparken Bejsce är ytterligare ett av de förnybara projekt som Enea har förvärvat under de senaste veckorna. Vi ökar vår förnybara kapacitet både inom sol och vind för att bidra till omställningen av energisektorn, säger Pawel Majewski, styrelseordförande, Enea.

När vindparken är i drift kommer OX2 att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen, vilket bland annat omfattar optimering av produktionen och övervakning av verksamheten.
 
*EUR/SEK växelkurs 11.90