W3 Energy och Bazefield inleder samarbete

På bilden, från vänster: Eva Liljendahl (Sales Director Nordics Bazefield), Pär Dunder CEO W3 Energy, Sigurd Joakim Juvik (CEO Bazefield) och Anders Henriksen (CSO Bazefield).

W3 Energy har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med Bazefield AS och implementerar därmed operativsystemet EnOS Bazefield i verksamheten. Dessutom ska W3 Energy fungera som stöd i Bazefields utvecklingsarbete.

– Vi går allt mer mot en hybridvärld inom förnybar energiproduktion och med EnOS Bazefield får vi en plattform som gör att vi kan fortsätta vår expansion. Vi ser fram emot att bidra till att utveckla deras produkt och dela med oss av våra erfarenheter till deras kunder, säger W3 Energys CEO Pär Dunder.

Svenska W3 Energy är en av Nordens ledande aktörer inom drift, förvaltning och optimering av vindkraftparker. Bolagets fokus har hittills främst legat på asset management inom vindkraft i norra Sverige, men är nu mitt uppe i en verksamhetsutveckling både vad gäller energislag och geografiskt spelfält. Pär Dunder berättar: 

– Alla typer av förnyelsebar energi ligger inom vårt scope och vi kan docka ihop vindkraft med alltifrån solenergi och batterilager till vätgasproduktion. Vi ser förvaltning av förnybar energi som ett hantverk och då räcker det inte att vara den bästa snickaren, utan du måste ha de bästa verktygen också. Och i den nya typen av hybridvärld som vi verkar i är det Bazefield som kan erbjuda oss det. Dessutom är det en ytterst kompetent partner för vår påbörjade internationalisering.    
Framtidssäkert system för hantering av stora mängder data
I arbetet med att optimera produktionen av vindkraft hanterar W3 Energy data från 40 000 mätpunkter i sekunden, som sedan bearbetas och analyseras. Övergången till Bazefield genomförs eftersom det är ett framtidssäkert system, som klarar av både dagens kravställningar och ytterligare verksamhetsutveckling. Sara Ölund är Teamleader Operations Controller på W3 Energy och samordnar det dagliga arbetet inom teamet, vilket bland annat inkluderar att säkerställa effektiva informationsflöden.   

– Personligen tycker jag att det känns fantastiskt roligt att vi nu går över till Bazefield. Det är ett oerhört lättjobbat system, som ger oss ännu större möjligheter att jobba proaktivt, enkelt och effektivt, säger hon.

W3 Energy blir preferred partner
Norska Bazefield AS har skördat stora internationella framgångar med sitt operativsystem för produktion av förnybar energi. Idag betraktas de som världsledande inom utvecklingen av lösningar som stöttar asset management kopplat till samtliga förnybara energislag. Bolagets CEO Sigurd Joakim Juvik är mycket positiv till samarbetsavtalet:

– W3 Energy är en typ av kund som vi verkligen gillar, både för deras kunskaper, ambitioner och hur de är som människor. Därför känns det bra att det är ett tredelat samarbete, där vi förutom att leverera en kraftfull plattform även gör W3 Energy till en preferred partner som kan utveckla våra produkter och hjälpa våra andra kunder att bli bättre i hur de använder dem. Vi ser fram emot att ta tillvara kompetensen inom W3 Energy och samtidigt leverera ett system som stöttar deras ambitioner för framtiden.

Även Eva Liljendahl, som är Bazefields Sales Director Nordics, är positiv till effekterna av samarbetet mellan Bazefield och W3 Energy:

– Vad den här marknaden behöver är integration mellan produktion och teknik och försäljning och finans. Det är precis det som Bazefield ger W3 Energy, och därmed också deras kunder, säger hon.