Res förvärvar Anemo Analytics

Bild Pixabay

RES har förvärvat Anemo Analytics, ett innovativt danskt teknik- och ingenjörsföretag som erbjuder sofistikerade vindkraftsanalyslösningar som möjliggör förbättrad övervakning och optimering av tillgångar. Anemos spjutspetsteknologi kommer att stödja RES att ytterligare diversifiera de typer av tjänster och lösningar som de erbjuder sina kunder, kompletterar det befintliga interna tekniska teamet och ledande datadrivna mjukvarulösningar. Att bygga vidare på detta med Anemo-lösningar möjliggör ännu mer sofistikerad diagnostik, mer exakta beslutsprocesser, stödjer mer förutsägande underhåll och resulterar i bättre årlig energiproduktion och minskad stilleståndstid.

Eduardo Medina, RES VD, kommenterade, "Anemo Analytics lösningar passar perfekt med vårt utbud av supporttjänster och kommer att gynna våra kunder avsevärt. Det finns en enorm möjlighet att förbättra tillgångarnas prestanda genom analyser, mjuka och hårdteknologiska lösningar, särskilt i kombination med Asset Management och O&M-team pressar sig själva för att leverera mer för våra kunder. Vi ser fram emot att välkomna Anemo Analytics-teamet till RES-familjen.

Michael Johansen, Anemo Analytics VD tillade: "Det finns tydliga synergier med RES ambitionsskala och potential att förbättra det vi gör. Vi har en branschledande lösning som ger en unik förmåga att övervaka vindtillgångar och förbättra deras prestanda. Vi har vuxit avsevärt under de senaste sex åren och ser fram emot att samarbeta med RES:s tekniska experter när vi ökar och förbättrar de tjänster vi tillhandahåller." .

Förvärvet representerar ytterligare en viktig milstolpe i RES tillväxtstrategi, efter förvärvet av Blueshore i Australien tidigare i år. Slutförandet av transaktionen förutsätter godkännande från den danska näringsmyndigheten.