Svea Vind Offshore utser Eva Vitell till ny vd

Eva Vitell tillträder som vd på Svea Vind Offshore den 1 september. Foto: Eva Redig

Eva Vitell har utnämnts till vd för Svea Vind Offshore. Eva kommer senast från rollen som vd på Hybrit Development, där hon har arbetat för omställning av svensk stålindustri genom utveckling av fossilfritt stål. Som vd för Svea Vind Offshore har Eva Vitell uppdraget att fortsätta utveckla företagets verksamhet inom havsbaserad vindkraft och vätgaslösningar.  

Med över 20 års erfarenhet av ledande positioner inom Vattenfall, chefsroller inom vindkraftsutveckling och elnät samt som vd på Hybrit, tar Eva Vitell med sig gedigen erfarenhet och breda nätverk in i rollen som vd på Svea Vind Offshore. Eva Vitell har uppdraget att utveckla företagets projektportfölj inom havsbaserad vindkraft och vätgaslösningar, och därigenom bidra till fortsatt omställning och nyindustrialisering av svensk basindustri.

– Jag tror starkt på havsbaserad vindkraft och är glad att få leda ytterligare ett svenskt, värderingsdrivet företag som verkligen ligger i framkant. Jag är oerhört imponerad av Svea Vind Offshores kompetens och tydliga agenda att skapa samhällsnytta. Svensk basindustri efterfrågar en kraftig vindkraftsutbyggnad och den havsbaserade vindkraften har unika förutsättningar att möta det snabbt ökande elbehovet. Jag ser därför fram emot att göra skillnad genom att arbeta för industrins fortsatta omställning och konkurrenskraft, säger Eva Vitell.
 
– Rekryteringen av Eva Vitell är ett strategiskt beslut och ett viktigt led i Svea Vind Offshores fortsatta utveckling. Det känns därför fantastiskt att få välkomna Eva som ny vd hos oss. Eva har gedigen erfarenhet av den pågående omställningen av svensk basindustri och är därför helt rätt person att ta vår verksamhet till nästa nivå. Jag känner mycket stort förtroende för Eva och vet att hon har vad som krävs för att utveckla Svea Vind Offshores projekt, säger Mattias Wärn, nuvarande vd på Svea Vind Offshore.

– Jag vill tacka Mattias Wärn för ett fantastiskt arbete som vd sedan vi grundade Svea Vind Offshore 2015. Jag är glad att Mattias fortsätter sitt engagemang för grön omställning i egenskap av ägare och styrelseledamot i bolaget. Rekryteringen av Eva Vitell är en fantastisk möjlighet för oss att fortsätta hålla täten i utvecklingen av havsbaserad vindkraft och vätgaslösningar i Sverige, säger Maria Brolin, Styrelseordförande i Svea Vind Offshore.

Eva Vitell tillträder rollen som vd den 1 september 2022.