OX2 TCM får ansvar för 30 MW vindpark i Finland

Foto: OX2 TCM

OX2 TCM har fått uppdraget att sköta den tekniska och kommersiella driften av vindparken Mörknässkogen i Finland som ägs av Low Carbon.

Parterna har kommit överens om ett långsiktigt förvaltningsavtal för teknisk, kommersiell samt finansiell förvaltning för att säkerställa en optimal avkastning och ett smidigt ägande. 

”Vi är mycket glada över att påbörja vårt partnerskap med Low Carbon och att på det här sättet stötta dem när de tar sig in på den finska marknaden”, säger Lars Bryngelsson, vd OX2 TCM.

”Vi är mycket glada över att ha slutit ett avtal om vindparken Mörtnässkogen, vilket understryker Low Carbons förmåga att investera kapital i stora, förnybara energiprojekt på ett effektivt sätt. OX2 TCM är genom sin starka närvaro på marknaden och långa erfarenhet av drift och underhåll av turbiner i nordiska förhållanden en utmärkt partner i det här projektet”, säger John Isherwood, Low Carbon.

Det här blir den sjunde vindparken som OX2 inte byggt själva men där företaget fått ta över ansvaret för den tekniska och kommersiella driften. Genom en skräddarsydd lösning för övertagandet ska parken producera optimalt från dag ett. OX2 ansvarar idag för den tekniska och kommersiella driften av vindparker i Sverige, Finland, Litauen och Polen med en installerad effekt om cirka 3,2 MW