OX2 etablerar sig i Grekland

Foto: Unsplash

OX2 fortsätter sin europeiska expansion genom förvärv av två utvecklingsportföljer i Grekland med en total installerad kapacitet om mer än 500 MW.

De två projektutvecklingsportföljerna innehåller sol- och vindkraftsprojekt i olika utvecklingsstadier och i olika regioner i landet. OX2 kommer att utveckla de här projekten tillsammans med kunniga lokala partners som utvecklat projekt om mer än totalt 4 GW i landet.
- Grekland är en mycket intressant marknad för OX2. Runt 20 procent av elen som är importerad från andra länder och 15 TWh av elen som framställs av brunkol ska ersättas med förnybar energi till 2028. Grekland har höga ambitioner och resurser att utveckla mer än 5 GW solkraft och mer än 3 GW av vindkraft innan 2030. OX2 kan bidra med sin expertis utveckla projekt som attraherar investerare och på det sättet accelerera omställningen till ett hållbart energisystem, säger Paul Stormoen, vd, OX2.
OX2 kommer att sätta upp ett team med både lokal och internationell personal för att realisera de här projekten. Teamet jobbar också med att andra möjligheter inom förnybart för att växa portföljen i Grekland.
Förra året etablerade OX2 nya organisationer i Rumänien och Italien och en verksamhet med fokus på solkraft i Spanien. OX2 är nu aktiva på tio marknader i Europa.