Uponor i vindkraftavtal med Gasum

Bild: Gasum Renewable Windpower.

Det står klart att Uponor har tecknat ett tioårigt avtal med det nordiska energibolaget Gasum om leverans av förnybar vindkraft.

Uponor har tecknat ett tioårigt avtal med det nordiska energibolaget Gasum om leverans av förnybar vindkraft. Det nya avtalet kommer att täcka cirka 25% av den årliga elanvändningen för Uponors finska verksamhet. Uponor har använt förnybar el i sin finska verksamhet sedan 2020, men detta långsiktiga avtal säkerställer tillgängligheten även i framtiden och utvecklar samtidigt byggandet av ny vindkraftskapacitet i Finland.

- Vi är engagerade i att möta vetenskapliga klimatmål för att minska koldioxidutsläppen i hela vår värdekedja. Förnybar el är ett viktigt verktyg för att nå dessa mål och för närvarande kommer 99% av vår el som används globalt härstamma från förnybara källor. Med detta långsiktiga avtal vill vi visa vårt engagemang för förnybara alternativ och genom att skapa efterfrågan också stödja övergången till det koldioxidneutrala samhället, säger Michael Rauterkus, VD och koncernchef, Uponor Corporation.

- Vi är glada att Uponor har beslutat att investera i långsiktig förnybar vindkraft. Det följer de finska klimatmålen samt Gasums strategi för att expandera inom vindenergisegmentet. Vi vill erbjuda våra partners de mest omfattande lösningarna på energimarknaden för att möta deras energibehov och för att hjälpa företag att nå sina miljömål snabbare. Och förnybar vindkraft är en del av övergången till en renare morgondag, säger Tommy Mattila, Vice President, Industry på Gasum