Nu lanseras IKEAs försäljning av el från sol och vind

Bild: PxHere

Från och med i dag kan konsumenter i Sverige köpa el från sol och vind via IKEA.* Erbjudandet, som tagits fram tillsammans med Svea Solar, innebär el från sol och vind med ett enkelt upplägg och lågt pris. Den som väljer el via IKEA är dessutom med och driver på för en ökad produktion av el från sol och vind.

Nu kan konsumenter i Sverige köpa el från sol och vind via IKEA. Erbjudandet innebär el från sol och vind till ett lågt pris och ett enkelt upplägg - där kunderna via en app följer sin egen förbrukning. Erbjudandet gäller alla privatkunder, oavsett om de bor i hus eller lägenhet.

- Vi på IKEA vill göra det lättare för fler att leva ett mer hållbart liv hemma genom att erbjuda smarta och energieffektiva produkter och tjänster. Nu tar vi nästa steg genom att göra el från sol och vind till ett lågt pris tillgänglig för fler, säger Bojan Stupar, försäljningschef på IKEA Sverige.

 

bild
Bojan Stupar, försäljningschef på IKEA Sverige. Bild: IKEA

Med satsningen vill IKEA dessutom sätta tryck på marknaden att bygga ut elproduktionen från sol och vind. Ambitionen är att enbart erbjuda sol- och vindenergi från max fem år gamla anläggningar. Detta för att driva på en ökad produktion av förnybar el i takt med att efterfrågan ökar.

Sverige blir första IKEA marknad att erbjuda STRÖMMA. Ambitionen är att på sikt erbjuda fler marknader förnybara energilösningar.

* Tjänsten STRÖMMA är ett samarbete mellan Svea Solar och IKEA Sverige – ett bolag inom Ingka Group. Våra kunder ingår ett avtal med Svea Solar som ansvarar för byte, fakturering, kreditkontroll, betalning, inköp och support.