OX2 och Renewable Power Capital bygger ny vindkraftspark i Finland

Bild: Anette Wennberg

Byggnationen av den tredje vindparken som ingår i den tidigare tillkännagivna affären mellan OX2 och Renewable Power Capital (RPC) kommer nu att starta. Vindparken ligger i Södra Österbotten i Finland och förväntas stå klar 2022.

OX2:s utveckling av Merkkikallio vindpark har pågått sedan 2013 och är den 15:e vindparken som OX2 har börjat bygga i Finland. Den består av 12 vindkraftverk med en total kapacitet på 66 MW. Byggnationen kommer att börja omgående och planeras vara färdig 2022. Vindparken är den tredje som byggs av OX2 och RPC enligt ett avtal som undertecknades i slutet av förra året. Byggnationen av de två första vindparkerna har pågått sedan december 2020.

– Vårt goda samarbete med Renewable Power Capital fortsätter, och jag är mycket glad att vi nu kan berätta om starten för byggnationen av vår tredje vindpark, säger Klara Wennström, Transaction Manager, OX2.

OX2 bygger de tre vindparkerna på totalentreprenad och kommer när de är färdigställda att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen.

Mer information om vindparken Merkkikallio:

  • Vindparken Merkkikallio ligger i Vasa stad, Korsholms kommun, Södra Österbotten, Finland. Byggnationen av 12 vindkraftverk (66 MW) startar i maj 2021.
  • Turbiner: GE 158 5,5 MW, höjd 240 m.
  • Huvudleverantörer: Markarbeten och fundament: Suvic Oy. Substationer: VEO Oy, Transformatorer: Multirel / Koncar Oy.