Biden ger Vineyard Wind och Avangrid en hjälpande hand

Den nya BOEM-direktören Amanda Lefton säger att hennes myndighet "har åtagit sig att genomföra en robust och snabb granskning av försenade vindprojekt i USA". Foto: US Federal Energy Agency Boem

Med hänvisning till presidentens dekret om att stödja havsbaserad vindkraft har de amerikanska myndigheterna gått med på att fortsätta med försenade projekt där de slutade.

Vineyard Wind är därmed tillbaka igen på rätt spår. US Federal Energy Agency Boem återupptog nyligen bearbetningen av vindprojektets byggplan (BOP). 

- Vind till havs har potential att hjälpa vår nation att bekämpa klimatförändringarna, förbättra motståndskraften genom tillförlitlig forskning och stimulera den ekonomiska utvecklingen och skapa välbetalda jobb, säger Boems nyutnämnda direktör Amanda Lefton.

Även North Carolina har kommit ett steg närmare att bli en delstat med havsbaserad vindkraft. Efter slutförandet av den obligatoriska ekonomiska konsekvensbedömningen (EIS) har Avangrid överlämnat en konstruktions- och operativ plan (COP) till US Marine Authority Boem om projektet.

Enligt planen ska byggandet av en av de första 800 megawatt stora vindparker starta 2024. Den beräknas få en total kapacitet på 2,5 gigawatt när den är helt färdig.