Azelio tilldelas utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution

Azelio's Thermal Energy Storage. Bild: Azelio

Azelios energilagringssystem, TES.POD, har tilldelats utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution. Solar Impulse Foundation syftar till att identifiera 1000 lösningar globalt, som har kapacitet att bromsa klimatförändringarna. Urvalsprocessen innefattar både ekonomiska och miljömässiga bedömningar från oberoende experter. Utmärkelsen tilldelas endast produkter som har nått en hög teknisk mognadsgrad.

Utmärkelsen, som initierades av Solar Impulse Foundation (grundat 2004), delas ut till ekonomiskt genomförbara hållbara teknologilösningar, med potential att förbättra både miljön och livskvaliteten. Erkännandet är en bekräftelse på Azelios energilagringssystem TES.POD’s miljömässiga och finansiella lönsamhet och stärker ytterligare bolagets pågående kommersialisering.

Azelio har installationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Lagringssystemet TES.POD’s unika design möjliggör lagring av energi med produktion av hållbar el dygnet runt, till en lägre kostnad och med betydligt mindre miljöpåverkan än litiumjonbatterier. Azelios TES.POD erbjuder ett tillförlitligt system för kunder som behöver en kostnadseffektiv och förnybar baskraft. Azelio har tecknat avsiktsförklaringar om 426MW/5,4GWh och har nyligen vunnit sin första kommersiella order, vilket säkerställer att bolaget är på god väg i sin globala kommersialisering med start av serieproduktion under Q3 2021.

 

bild