Gunnar Groebler ny vd för Saltzgitter AG

Foto: Vattenfall

Gunnar Groebler, chef för Vattenfalls affärsområde Wind, har beslutat lämna Vattenfall under våren 2021 för att bli vd för det tyska stål- och teknologiföretaget Saltzgitter AG.

 

Gunnar har arbetat inom Vattenfall sedan 1999 och har enligt bolaget haft en avgörande roll i att göra Vattenfall till ett ledande bolag inom produktion av förnybar energi.

 

– Efter 21 spännande och berikande år har jag bestämt mig för att gå vidare. Jag ser tillbaka på en fantastisk resa med att utveckla Vattenfalls vind- och solkraftsverksamhet till att bli en av de ledande i branschen, vilket befäst Vattenfalls viktiga roll i energiomställningen. Jag har verkligen uppskattat att arbeta med ett mycket skickligt och dedikerat team, säger Gunnar Groebler i ett pressmeddelande.

 

– Gunnar har haft en lång karriär i Vattenfall och har spelat en avgörande roll i att driva utvecklingen och tillväxten inom vind- och solkraft, säger Magnus Hall, vd och koncernchef, Vattenfall.

 

För att säkerställa en smidig övergång och överlämning kommer Gunnar Groebler att fortsätta i sin nuvarande roll till senast maj 2021.