Offshore vindkraftsbolaget SeaTwirl tecknar nya avtal

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten. Bild: GU Ventures

Offshore vindkraftsbolaget SeaTwirl har tecknat letters of intent (LOI) med två specialistbolag för utveckling och tillverkning av kompositdelar till stag och blad, och kullagerlösning till bolagets vindkraftverk vid namn S2. Avsikten är att tillsammans ta fram kostnadseffektiva och robusta lösningar för S2 och att ingå långsiktiga samarbetsavtal.

För stag och blad kommer SeaTwirl att samarbeta med Elitkomposit, som är baserade i Uddevalla. De är specialister på att utveckla och tillverka kompositlösningar, och levererar till bland annat till kunder med högt ställda krav inom försvars- och rymdindustrin.

För kullagerlösningen är samarbetspartnern IMO som har sin bas i Gremsdorf strax utanför Nürnberg i Tyskland. De är specialister med 30 års erfarenhet av att tillverka kullagerlösningar för vindkraftverk.

SeaTwirl S2 är ett flytande vindkraftverk på 1 MW som planeras att sjösättas på en testplats i Norge under 2022.

- Det är mycket glädjande att kunna formalisera samarbetet med dessa båda specialistbolag genom att teckna letters of intent om långsiktiga samarbetsavtal. Vi fortsätter att arbeta strukturerat med vår projektplan och ser framgångsrika partnerskap med leverantörer som en nyckel i det arbetet, säger VD Peter Laurits.