"GE uppnår bättre marginaler med landbaserade turbiner"

GE klarar sig bättre på land. Foto: GE

General Electric kommer att ha bättre marginaler när det gäller företagets vindkraftverk på land, men ifråga om vinster från Haliade-X vindkraftverk till havs måste företaget vänta ännu ett tag.

- US General Electrics landbaserade vindparker måste uppnå bättre marginaler.

General Electric:s verkställande direktör Larry Culp meddelade detta nyligen vid en investerarkonferens på finanshuset i Bernstein, rapporterar Recharge News.

Han ansåg också att GE är väl positionerat för att kunna säkerställa tillväxt på on-shore-marknaden, särskilt på den amerikanska inhemska marknaden, som är världens näst största efter Kina.

- Vi behöver bara kunna leverera bättre marginaler. Det betyder att vi samlar värde framför oss när vi tecknar order. Vi måste vara aggressiva när vi tänker på kostnader i denna bransch, sade Larry Culp, enligt Recharge.

När det gäller kostnader säger Culp att det inte bara handlar om upphandling utan också hur företaget stöder projekten - och installerar turbinerna i parkerna.

- Många av de saker vi arbetar med, tror jag, kommer att säkerställa bättre resultat inom on-shore-branschen på samma nivå som hos konkurrenterna, sade Larry Culp.