WPS Sweden AB expanderar genom förvärv av Windrep AB

Bild: WPS Sweden AB
Bild: WPS Sweden AB
Bild: WPS Sweden AB
Bild: WPS Sweden AB

I dagarna blev det klart att WPS Sweden AB, med huvudkontor i Piteå, förvärvar rotorbladspecialisterna Windrep AB med kontor i Östersund och Leksand.

WPS Sweden AB startade 2014 och har vuxit till att bli en av de största svenska oberoende leverantörerna inom service och underhåll av vindkraftverk. Bolaget driver ett framgångsrikt koncept med lokalt anställda vindkraftstekniker runt om i norra Sverige och har en tydlig målbild att fortsätta expansionen både organiskt samt genom förvärv.

Jonas Björk VD på WPS, ”Windrep AB passar väldigt bra in i vårt företag, vi förstärker vår kompetens inom framför allt bladreparationer och samtidigt får WPS Sweden AB ytterligare 2 etableringsorter, Östersund & Leksand. Frans och Erics kompetens och erfarenhet från flera år av komplicerade lagningar av rotorblad på vindkraftverk är en värdefull förstärkning.

Vi har diskuterat med Windrep AB under en relativ långtid och nu kände vi att det var dags att slå ihop våra påsar för att gemensamt bli en mer komplett samarbetspartner till den snabbt växande Vindkraftsbranschen. Våra kunniga tekniker och vår lokala förankring gör oss till det bästa valet som samarbetspartner i branschen.”

Vi hälsar Windrep AB:s ägare Eric Daniels och Frans Nilsson med personal välkommen till oss på WPS Sweden AB och vi ser framemot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.