Nu blir det lättare och billigare för hyresgäster att köpa grön el

Stena Fastigheter inleder nu ett samarbete med det digitala elbolaget Tibber som ger 26 000 hyresgäster möjligheten att köpa grön el producerad av vindkraft. Bild: Tibber

Stena Fastigheter inleder nu ett samarbete med det digitala elbolaget Tibber som ger 26 000 hyresgäster möjligheten att köpa grön el producerad av vindkraft. Samarbetet är det första i sitt slag för det digitala elbolaget och gör det möjligt för hyresgästerna att köpa grön, lokalproducerad el till ett bättre pris.

Samarbete för grön, billigare hushållsel
Nu inleder Tibber sitt första samarbete för att förenkla tillgången och användandet av grön el. Tillsammans med Stena Fastigheter får nu 26 000 hyresgäster tillgång till Tibbers digitala tjänst där användaren får möjlighet att köpa grön el till inköpspris direkt från producenten utan mellanhänder och påslag. Tibber har skapat en teknik som köper in den billigaste elen timme för timme från förnybara källor och där de kan styra och minska sina kunders elförbrukning med hjälp av smart teknik..

Stena Fastigheter är sedan tidigare självförsörjande på lokalproducerad vind-el genom systerbolaget Stena Renewable. Genom samarbetet med Tibber ges nu även de boende möjlighet att köpa lokalproducerad vind-el från Stena Renewable till bra priser.