Tekmar Energy tilldelades kontrakt i Frankrike

Pressbild: Tekmar Energy

Tekmar Energy Limited, en del av Tekmar Group Company tillkännager nu sitt kontrakt med den franska kabelinstallationsspecialisten Louis Dreyfus TravOcean (dotterbolag till Louis Dreyfus Armateurs Group) för att leverera TekLink®-kabelskyddssystem (CPS) för Parc du Banc de Guérande Offshore Wind Farm (Saint-Nazaire).

Saint-Nazaire är en vindkraftpark på 480 MW som planeras att byggas vid Frankrikes atlantkust och ägs av EDF Renewables och Enbridge. Saint-Nazaire och blir det första kommersiella projektet som installeras i franska vatten och markerar en betydande milstolpe för den franska vindkraftsindustrin.

Saint-Nazaire markerar också Tekmar Energys första offshorevindprojekt i Frankrike och företagets första kontrakt med La Ciotat-baserade Louis Dreyfus TravOcean. Tekmar Energy kommer att leverera 160 patenterade TekLink® Mechanical Latch CPS för att skydda 33kV inter-array-kablar tillverkade av Louis Dreyfus TravOcean's Consortium-partner Prysmian Group, världens ledande inom energi- och telekommunikationssystemindustrin.

Russell Edmondson, VD för Tekmar Energy sa: ”Vi är glada över att säkra vårt första kontrakt i Frankrike och att Louis Dreyfus TravOcean har valt Tekmar Energys industriledande TekLink CPS för Saint-Nazaire, ett projekt som kännetecknas av dess steniga havsbotten som kräver den mest robusta och pålitliga kabelskyddslösningen.