Softhouse expanderar investeringsportföljen

Pressbild: Softhouse

Softhouse Invest har investerat i energiteknikföretaget dLab som arbetar för leveranssäkra och resurseffektiva elnät. Softhouse Invest, som tidigare investerat i bl a T-Kartor och Shopit, har valt att investera i den senaste nyemissionen hos dLabs. Kapitalet ska användas till en expandering utomlands och en börsintroduktion under 2021.

– Vi är glada över möjligheten att få vara med och bidra i dLabs resa mot ett mer leveranssäkert elnät. Extra roligt är att vi kan bidra till en sån här satsning med vår kompetens inom analys, mjukvara- och teknikutveckling, säger Stefan Johansson VD Softhouse Invest.

dLab analyserar och mäter händelser i elnätet med målet att förhindra strömavbrott. Man arbetar för ett elnät som har hög leveranssäkerhet, som är resurseffektivt och som står väl rustat för framtidens krav. Lösningen på det är att öka insikten i elnätets status genom att tillgängliggöra och visualisera analys och statistik, baserad på stora mängder data, som enkelt ger en överblick över elnätets tillstånd.

Affärsidén till dLabs föddes som ett akademiskt projekt efter stormen Gudrun för att identifiera kommande avbrott innan de sker.