Invigning av Azelios energilager i Åmål

Pressbild: Azelio/Cision

Under onsdagen invigde Azelio sitt verifieringsprojekt i Åmål inför media och lokalt inbjudna gäster. Installationen i Åmål är identisk med den installation som finns placerad i en av världens främsta solparker i Ouarzazate i Marocko. Azelio kommer även under 2020 att installera ytterligare ett projekt i Abu Dhabi.  

I Azelio’s utvecklingscenter i Åmål finns test- och utvecklingsverksamheten som optimerar systemen som nu börjat installeras på olika platser i världen. Två system är placerade i anslutning till centret i Åmål och ytterligare två är placerade i Ouarzazate Power Station i Marocko, en av världens främsta solparker. Under 2020 kommer även fyra system att installeras i Abu Dhabi, tillsammans med Masdar och Khalifa University, med syfte att inkludera Azelios teknologi i Masdars produkterbjudande.  

Under onsdagen ägde en invigning av systemet i Åmål rum, inför inbjudna media och lokala gäster.

”Vi är mycket stolta över att få visa upp vår lösning som är en viktig pusselbit i den globala omställningen från fossilt till förnybart. Genom att göra förnybar energi tillgänglig dygnet runt till en låg kostnad så kan vi både öka produktiviteten från befintliga installationer av sol- och vindkraft och möjliggöra en hållbar utveckling i de delar av världen som idag är beroende av dieselgeneratorer”, säger Azelios VD Jonas Eklind.