Innovationstävling och tema drift och underhåll på årets Winterwind konferens

Foto: Winterwind
Foto: Winterwind

Den 5 februari avslutades den internationella vindkraftskonferensen Winterwind i Åre. Den sista konferensdagen präglades av temat drift och underhåll, ett tema som blir mer aktuellt för varje år.

–På årets upplaga av Winterwind har vi haft många internationella talare. Seminarieprogrammet har varit omfattande med ett sextiotal punkter och tre parallella seminariesessioner. I år arrangerar vi Winterwind för tolfte året. Konferensen erbjuder deltagarna en bra kombination av inspiration, kompetensutveckling och möjlighet till nya kontakter och affärer, säger Jakob Economou, projektledare för Winterwind 2020.

Som en del av konferensen arrangerades även Open Innovation Contest, där deltagarna hade möjlighet att presentera sina nyskapande affärsidéer och teknikidéer på temat vindkraft i kallt klimat på konferensens stora scen. Idéerna utvärderades av en programkommitté och konferensdeltagarna hade även möjlighet at rösta på sina favoritförslag via mentometerknappar.

–Årets konferens attraherade drygt trehundra deltagare. En nyhet för i år var en matchmakingapp som gjorde det möjligt för deltagarna att hitta intressanta potentiella affärspartners bland såväl deltagare som utställare, säger Jakob Economou.