Ny vindaffär för Proplate i USA

Bild: Proplate.

Proplates nya bolag i USA har tagit hem en vindkraftsorder värd 7 miljoner kronor. I mars skickas 25 jättekorgar från Oxelösund över Atlanten till Indiana, där de ska förankra lika många torn. Kunden är ett av USA:s största byggnads- och anläggningsföretag.

 

- Marknaden för vindkraft i USA växer snabbt och vårt koncept med förmonterade korgar är nytt och eftertraktat, säger Max Björk, VD på Proplate.

 

I början av april ska alla 25 korgar vara på plats i Indiana för att installeras. Bultkorgarna som tillverkas på Proplate i Oxelösund levereras i förmonterade sektioner. Det gör att kunden spar dyrbar arbetstid och ger en säkrare arbetsmiljö ute på vindkraftsparken. Som en del i avtalet med kunden ingår att Proplate tillhandahåller utbildning i hur korgarna monteras säkert och korrekt.

 

- Tack vare vårt bolag i Chicago kan vi erbjuda riktigt bra kundservice, något som är ovärderligt och en förutsättning för att lyckas i USA.

 

Proplate USA Inc. grundades i augusti 2019. Bolaget är dotterbolag till Proplate AB och systerbolag till Proplate Oxelösund AB.