Magnus Hall vice ordförande i Eurelectric

Vattenfalls vd och koncernchef Magnus Hall, har valts till vice ordförande i Eurelectric, den europeiska elbranschens intresseorganisation, skriver Vattenfall.

Eurelectric är en branschorganisation som företräder elbranschens gemensamma intressen i hela Europa och gentemot EU:s institutioner. Uppgiften är att bidra till branschens utveckling och att främja elens roll i samhället.

Varför tackade du ”ja” till uppdraget?

– Elbranschen befinner sig i snabb omvandling och det finns en mängd framtidsfrågor att ta sig an och lösa gemensamt. För energiföretag är politik viktigt, eftersom den väldigt mycket sätter spelreglerna för vad som ska gälla för vår verksamhet. Att få vara med och driva på utvecklingen ser jag som en bra möjlighet för Vattenfall och det är också en kvittens på vår ställning som viktig aktör på elmarknaden, säger Magnus Hall.

Har du tid att ägna dig åt detta?

​– Detta är väldigt avgörande frågor för vår framtid så det är nog närmast min skyldighet. Sen har jag tidigare varit ordförande i motsvarande organisation för den europeiska pappersindustrin, så jag vet ganska väl vad det är jag ger mig in på. Jag har bra erfarenheter av hur det politiska systemet fungerar i Bryssel och hur man arbetar med sådana här frågor på EU-nivå. Till min hjälp kommer jag att ha en grupp inom Vattenfall - med Helga Franse i täten- som stödjer mig i min nya roll.

Vilken framtidsfråga ser du som särskilt viktig?

​– Måste jag välja en, får det bli möjligheterna som ökad elektrifiering öppnar. Här finns lösningen på flera av världens klimatfrågor. El kommer att kunna ersätta många av de tekniker som påverkar klimatet och miljön negativt idag. En omställning som rimmar väl med Vattenfalls målsättning ”Power Climate Smarter Living ” och där politiken behövs för att styra utvecklingen i rätt riktning.