Felix Overbeck ny vd för Connected Wind Services

Felix Overbeck är nyutnämnd vd för Connected Wind Services och ska uppfylla ambitionen att expandera den danskgrundade serviceleverantören ytterligare inom den europeiska marknaden.

Danska Connected Wind Services A/S är en av Europas ledande oberoende serviceleverantörer för vindkraftverk med lokala servicebolag i Danmark, Sverige och Tyskland. I 2016 förvärvades Connected Wind Services av det tyska energiförsörjningsbolaget EnBW, Energie Baden-Württemberg AG.

Felix Overbeck har ingenjörsexamen i maskinteknik och produktion.

– Jag är väldigt stolt över att vara ny ledare för Connected Wind Services. Det är med stort erkännande och respekt för det arbete som redan gjorts av det talangfulla teamet i Connected Wind Service, som jag ser fram emot att arbeta med mina nya kollegor och tillsammans genomföra den ambitiösa strategin som redan fastställts för företaget. Jag vill se till att teamets fokus ligger på kundens behov. För att uppnå detta kommer vi alltid att ha de kompetenser som våra anställda behöver för att tillgodose kundens förväntningar. Slutligen ska Connected Wind Services förbättra sina kunders resultat med de bästa service- och underhållserbjudandena och alltid ha en lämplig produkt för dem och anpassa sig till deras behov. Tillsammans måste vi ta tillvara de tillväxtmöjligheter som ligger i nära samarbete med våra partners och kunder, säger Felix Overbeck.

– Vi är väldigt nöjda över att Felix Overbeck kommer att leda Connected Wind Services-teamet in i nästa era. Felix har visat att han kan skapa värde i olika branscher. Jag är övertygad om att vi med Felix Overbeck ger vårt team en stark ledare som kommer att styra CWS genom den nödvändiga omvandlingen. Med tanke på den starka kompetensen, skickliga arbetskraften och god marknadsställning är vi som EnBW övertygade om att vi kommer att öka vår verksamhet väsentligt inom den europeiska marknaden, säger Wolfgang Eckert, styrelseordförande i Connected Wind Services.