AMF och Vattenfall i strategiskt partnerskap

AMF och Vattenfall har ingått i strategiskt partnerskap gällande brittiska vindkraftparken Ormonde på 150 megawatt. Överenskommelsen är värd cirka tre miljarder kronor och innebär att AMF köper en andel (49 procent) i Vattenfalls vindkraftparken Ormonde.

Detta framgår av ett pressmeddelande.

Affären ligger i linje med Vattenfalls partnerskapsstrategi för tillväxt inom vindkraft och omställningen mot mer förnybar energi. Vattenfall kommer att fortsätta att driva vindkraftparken som majoritetsägare.

– Marknaden har visat stort intresse för Ormonde. Anledningen är främst att vindkraftparken är lönsam och anses ha goda förutsättningar för en fortsatt stabil lönsamhet. AMF är en seriös och långsiktig investerare och vi är mycket nöjda med affären, säger Magnus Hall, Vattenfalls vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

– AMFs uppdrag är att förvalta pensionerna för fyra miljoner sparare, vilket innebär ett ansvar att skapa en bra och trygg pension genom långsiktiga investeringar. Investeringen i Vattenfalls vindkraftpark Ormonde, med hållbar och god avkastning men som kräver långsiktighet, passar därför oss mycket väl. De goda förutsättningarna för havsbaserad vindkraft i Storbritannien kombinerat med att göra investeringen i ett partnerskap med Vattenfall känns tryggt sett till deras djupa kunskap kring vindkraft, säger Peder Hasslev, kapitalförvaltningschef AMF i ett pressmeddelande.