Gamesa testar blad

Gamesa har börjat testa och montera bladen till deras prototyp om fem megawatt. När produkten är helt färdig kommer den att bli Gamesas G132 fem megawatts turbin.

Gamesa har börjat montera blad till deras prototyp om fem megawatt, vid sin forskningsanläggning i Alaiz, för att skapa G132-5MW turbinen.

Längsta att transporteras

Enligt Gamesa ska G132: s 64,5-metersbladet vara det längsta som har transporterats i Spanien. När G132 modellen har slutförts ska validering börja med syfte att slutföra tester i slutet av detta år. Turbinen planeras att vara ansluten till nätet i maj.

Ett fjärde blad för turbinen har också gjorts för statisk- och utmattningsprovning vid Spaniens nationella energicenter, Cener. Testerna beräknas vara klara i september.

Rekordmätningar

Bladen kommer att monteras på den befintliga G128-5 megawatts turbinen i norra Spanien, som har varit i drift i cirka 12 månader. Turbinen ska ha brutit det spanska rekordet för månatlig produktion i augusti 2014 genom att producera 3,136 megawattimmar. Enligt Gamesa ska G132 vara i stånd att alstra tre procent mer effekt.

Källa: www.windpowermonthly.com