Vestas vill utmana med världens största turbin

MHI Vestas uppger att de tänker tillverka en vindkraftturbin om åtta megawatt, som ska bli den största i världen. Anledningen ska bland annat vara att utmana Siemens dominans på marknaden.

MHI Vestas Offshore Wind A/S uppger att de planerar att bygga en vindkraftturbin om åtta megawatt. När den är färdig ska den vara störst i världen. Planerna på en ny turbin beror band annat på att företaget vill utmana Siemens dominans på marknaden.

Vill fokusera på den Europeiska marknaden

Jin Kato, delchef för Mitsubishi Heavy Industries och Vestas Wind Systems A/S uppger i ett uttalande till Bloomberg att de vill begränsa ledningen som Siemens har på marknaden. Det ska vara deras mål att säkra positionen som en av de två översta beslutsfattarna om deras framgång för den nya vindkraftturbinen om åtta megawatt.

MHI Vestas ska fokusera på den europeiska marknaden för tillfället menar Jin Kato. Medan Siemens har 65 procent av den havsbaserade vindturbinmarknaden i Europa, har MHI Vestas 21 procent, enligt en januarirapport från European Wind Energy Association.

Siemens ska ha infört en turbin om sju megawatt som ska vara en uppgradering av deras turbin om sex megawatt. Den genomsnittliga storleken på havsbaserade vindkraftverk ska ha varit 3,7 megawatt under 2014, enligt rapporten från European Wind Energy Association.

Källa: www.bloomberg.com