General Electric i samarbete med Casa dos Ventos

General Electric uppger att de planerar att bygga två stycken drift- och underhållscenter i Brasilien. Företaget ska samarbeta med Casa dos Ventos som sedan kommer att driva de två faciliteterna.

General Electric och Casa dos Ventos samarbetar för att konstruera två stycken drift- och underhållscenter i Brasilien. Anledningen till de två nya faciliteterna ska vara viljan om att bygga ut vindkraft i Brasilien och vikten av att diversifiera Brasiliens kraftnät.

Vill ge starkare lokal service

Centrarna kommer att bemannas av tekniker och ingenjörer från General Electric och drivas av Casa dos Ventos och andra kunder. Detta ska göra det möjligt för företag att stärka sina relationer och ge lokala svar mycket snabbare för både planerade och oplanerade servicebehov. Partnerskapet väntas skapa cirka 100 nya arbetstillfällen.

Flera pågående projekt

General Electric och Casa dos Ventos ska ha tre vindkraftverksprojekt under uppbyggnad. En av dessa är projektet Tianguá, i delstaten Ceará, som ska ha 77 stycken av General Electrics 1,6-100 vindkraftverk, med leverans under andra halvåret 2015. De andra två vindkraftsprojekten pågår i regionen Garanhuns, i delstaten Pernambuco, som kommer att ha 233 stycken av General ELectrics 1,7-100 vindkraftverk, 107 stycken turbiner planeras levereras till Santa Brígida, som för närvarande ska vara i installationsfasen, och de återstående 126 turbinerna ska till São Clemente.

Totalt ska cirka 530 megawatt genereras av de tre projekten - tillräckligt för att möta efterfrågan på el till cirka 430 000 hushåll.

Källa: www.renewableenergyfocus.com