Gamesa ökar installationer

Enligt en rapport från BT Consult ska Gamesa vara ledande i installationer i både Mexiko och Indien.

Gamesa ska vara topprankad som installatör i både Mexiko och Indien, enligt en rapport från BT Consult. I Mexico ska andelen ligga på 73 procent, med respektive 32 procent i Indien.

I Indien, där Gamesa ska ha stora expansionsplaner, var företaget den ledande tillverkaren av originalutrustning både 2013 och 2014. Gamesa tros ha levererat vindkraftverk för en kapacitet om 600-700 megawatt förra året i Indien. I år ska företaget sikta på att leverera turbiner motsvarande en gigawatt av vindkraftskapacitet.

Bidrar till Indiens mål att tredubbla vindkraftskapaciteten

Vid det allra första internationella toppmötet för investering i förnybar energi, som organiserades av Indiens ministerium för förnybar energi, ska Gamesa ha lovat att tillverka vindkraftverk om en kapacitet av minst 7,5 gigawatt under de kommande fem till sju åren, vilket bidrar till landets ambitiösa mål att nästan tredubbla den nuvarande vindkraftskapaciteten till 2022. För att nå detta mål har företaget valt att investera ungefär 934 miljoner kronor (100 miljoner euro).

Merparten installeras i Latinamerika och Indien

I slutet av oktober under 2014 ska Gamesa ha haft beställningar om 244 megawatt, med 70 megawatt under byggnation som projektutvecklare i Mexiko. Som tillverkare har företaget levererat 1,36 gigawatt av vindkraftverk i landet.

Ungefär två tredjedelar av alla vindkraftverk som säljs över hela världen av Gamesa ska ha installerats i Latinamerika och Indien, enligt Clean Tech. År 2000 kom bara 5 procent av Gamesas försäljning utanför Spanien, som nu ska ha vuxit till nästan 100 procent.

Källa: www.cleantechnica.com