Aktörer ansluter till brittisk klimatallians

Dong Energy, Siemens och Vattenfall har anslutit sig till brittiska Aldersgate Group, en allians för att påverka politiken om klimatändringar och hållbarhet.

De brittiska sektionerna från Dong Energy, Siemens och Vattenfall har nu anslutit sig till en brittisk klimatallians – Aldersgate Group, för att kunna påverka politiken i frågor om klimatändringar och hållbarhet.

Stärka företagens profil

Siemens ska ses som ytterligare ett storföretag som ansluter sig, och enligt Wind Power Monthly borde företagets medlemskap stärka koncernens profil som en ”ledare för hållbar ekonomi.”

”Kan bara uppnås i samarbete med andra”

Juergen Maier, vd för Siemens, nämnde i ett uttalande att kunna ta itu miljöfrågor kan bara uppnås i samarbete med andra. Juergen Maier beskrev även Aldersgate Group i ett uttalande som en stark plattform för att sammanföra likasinnade företag för att utveckla politiska lösningar och åtar opinionsbildning för att motverka klimatförändringen och andra viktiga miljöutmaningar.

Skapa en enklare övergång mellan energisystem

Danielle Lane, chef för Regleringar och Intressentfrågor på brittiska Dong Energy nämnde i ett uttalande att ansluta sig till Aldersgate Group skulle tillåta företaget att samarbeta med regeringen i en progressiv och praktisk takt för att klara övergången till ett energisystem utan koldioxid.

Källa: www.windpowermonthly.com