Vestas levererar till svenska Sörby

Vestas har säkrat ett kontrakt med Allianz Capital Partners, och ska nu leverera vindkraftturbiner till vindkraftsprojektet Sörby på 122 megawatt.

Vestas ska leverera 37 stycken av sina V117-3,3 megawatts turbiner till det svenska vindkraftsprojektet Sörby, som omfattar en kapacitet av 122 megawatt. Ett kontrakt som är säkrat med Allianz Capital Partners.

Vara i drift under andra kvartalet av 2016

Projektet är lokaliserat i Ljusdal och Bollnäs. I avtalet ingår det även ett 15 år långt serviceavtal. Vestas planerar att leverera turbinerna i första kvartalet av 2016, medan själva vindkraftparken är tänkt att vara i drift under andra kvartalet av 2016.

Vindkraftparken beräknas ha en årsproduktion runt cirka 380 gigawattimmar per år, vilket motsvarar hushållsel för cirka 76 000 hushåll.

Kraftö Vind har hand om konstruktion

Vindkraftsprojektet Sörby har varit under utveckling av Kraftö Vind, som också har hand om vindkraftparkens konstruktion.

Utanför denna leverans ska Vestas även ha ordar om totalt 1 600 vindkraftturbiner, som omfattar en kapacitet av 2,5 gigawatt, till Sverige.

Källa: www.wind.cleantechnology-business-review.com www.kraftovind.se