Kustpark under utveckling

Amerikas första kustpark är nu i full gång. Utvecklingen hjälps på traven med en investering på över två miljarder kronor (290 miljoner dollar).

Amerikas första kustbaserade vindkraftpark är nu i full gång, speciellt med en investering på över 2 miljarder kronor. Först var planen att bygga en vindkraftpark av fem vindkraftverk, men nu ska de första fem följas av ett projekt om 200 vindkraftverk.

Block Island

Block Island vindkraftpark omfattar en kapacitet av 30 megawatt och kommer att lokaliseras en bit utanför Block Island. Vindkraftparken utvecklas av Deepwater Wind.

Om allt går bra planerar Deepwater Wind att följa Block Island vindkraftpark med Deepwater ONE-projektet, ett 150-200 turbinsprojektet som kommer att ha en kapacitet från 900 megawatt till 1 200 megawatt.

Alstom tillverkar turbiner

Deepwater ONE ska kunna producera tillräckligt med el för att driva omkring 350 000 bostäder och eliminera mer än 1,7 miljoner ton koldioxidutsläpp per år.

Byggandet av Block Island vindkraftpark har redan börjat. Alstom, en turbintillverkare baserad i Frankrike, har redan avslutat tillverkningen av fem sex megawatts kustbaserade vindkraftverk till projektet, tillsammans med 15 vindkraftsvingar.

Källa: www.computerworld.com