Suzlon testar längsta vindbladen hittills

Suzlon testar för första gången sin S111 prototyp i Indien. Prototypen är utrustad med de längsta bladen företaget någonsin producerat tidigare.

Suzlon testar för första gången sin S111 2,1 megawatts låga vindkraftsverksprototyp på en testplats i Indien. Bladet på S111 prototypen är på 54,8 meter och det längsta bladet som företaget någonsin har producerat hittills.

Certifiering väntas i årTurbinen är nästa generation av företagets S88 och S95/97 turbiner. Certifiering av den nya S111 prototypen väntas i år.

Prototypen i Indien använder en frekvens på 50 hertz. Den andra prototypen, som ska installeras i Texas, kommer att producera el vid 60 hertz. Testandet av denna andra turbinen förväntas äga rum i slutet av mars.

Endast marknadsföra på den amerikanska marknadenS111 prototypen ingick i Suzlons försäljning av det tyska dotterbolaget Senvion till riskkapitalbolaget Centerbridge Partners. Enligt Suzlon har licensen för produkten gått till Centerbridge Partners, och att de endast får marknadsföra turbinen på den amerikanska marknaden.

Källa: www.windpowermonthly.com