Vill förutspå vindkraftsprognoser

The Centre for Solar Energy och EWC Weather Consult, och Hydrogen Research Baden-Württemberg vill kunna räkna ut säkrare prognoser för vindkraftsförbättringar. För att genomföra detta kommer de använda sig av en mjukvara som heter Learn-o-Matic, som inspireras av den mänskliga inlärningsprocessen.

Hydrogen Research Baden-Württemberg, The Centre for Solar Energy och EWC Weather Consult samarbetar för att kunna uträkna bättre avkastningsprognoser gällande vindkraftverk. Den mänskliga inlärningsprocessen fungerar som en inspiration.

”Wind Sage”

Medan EWC levererar omfattande kunskap kring prognoser och utvärdering, deltar Hydrogen Research Baden-Württemberg, och delar med sig av sin långa erfarenhet inom maskininlärning och meteorologi. En kombination med upp till tio vädermodeller väntas kunna specificera noggrannare prognoser för vindkraftsflöden.

Det gemensamma projektet "Wind Sage" stöds av förbundsministeriet för ekonomi och energi.

Learn-o-Matic

Maskininlärningstekniker används på ungefär samma sätt som med ansikts- och röstapplikationsigenkännande. Därför kommer företagen att använda sig av en mjukvara som heter Learn-o-Matic, utvecklad av ZSW, som möjliggör för forskare att utvärdera massiva datamängder om väderdata.

Poängen med att skapa denna typ av system ska vara att få bättre prognoser än överförings- och distributionsnätoperatörer har fått.

Källa: www.sunwindenergy.com