Altaeros utvecklar flygande vindkraft

Altaeros Energies utvecklar en ny teknik för vindkraft – flygande vindkraft, där en ballong lifter upp vindkraftturbinen.

Ben Glass är uppfinnare och vd för det unga företaget. Glass har använt sig av möjligheterna kring ballong och luftskeppsteknik för möjligheten att kunna lyfta ett vindkraftverk.

Ska kunna nå högre än markbaserade Altaeros ska med sina nya teknik Boyant Airborne Turbine – BAT, kunna nå mycket högre än de vindkraftverk som är installerade på marken. BAT kan nå upp till 600 meter.

Vid denna höjd är vindhastigheter snabbare och har 7:55 gånger större effekttäthet. Som ett resultat ska BAT kunna generera mer än dubbelt så mycket energi än ett liknande vindkraftverk vid marken.

Speciell teknik Tekniken som möjliggör detta inkluderar en ny aerodynamisk design, skräddarsydda kompositmaterial, och ett innovativt styrsystem. Heliumuppblåsbara skal ger ett lätt vindkraftverk. Skalet själv stabiliserar och alstrar lyftkraft, förutom flytkraft. Flera höghållfasta tjuder håller BAT på plats och ett ledande tjuder överför kraften till en mobil jordstation.

BAT: s automatiserade system ska säkerställa effektiv drift, vars höjdpunkt är förmågan att justera höjden autonomt för optimal effekt. Den första BAT-modellen är cirka 15 meter, finns i containrar, och kräver inte en kran eller en grund för installation.

Källa: www.nsf.gov