Vindkraftverk Irlands framtid

Under de senaste två åren har det installeras över 400 vindkraftverk på Irland. Enligt Irish Wind Energy Association finns det i nuläget 1 800 vindkraftturbiner installerade över hela landet. Enligt dessa siffror anser dem att vindkraftverk är en del av det irländska landskapets framtid.

Ökning av vindkraftparker En analys av An Bord Pleanála (ABP), visas det att 412 vindkraftverk fick tillstånd att byggas 2013 och 2014. I mätningarna ingår allt från ensamma vindkraftverk till projekt med upp till 24 vindkraftverk.

Analysen visar även att vindkraftturbiner med lägre kapacitet inte kommer att vara en lika stor del av framtidens vindkraft. Däremot visar siffrorna en ökning av större vindparker.

En del av en strategisk utveckling Många av de nyare programmen från ABP visar att vindkraftverk ingår i en strategisk utveckling av infrastrukturen. Beslut om större projekt, med mer än 30 eller 40 turbiner brukar ta lite längre tid än andra projekt.

ABP betonar att siffrorna var vägledande och inte representativa för alla vindkraftverk. Cirka 274 vindkraftverk avslogs av ABP under samma tvåårsperiod, medan ett antal andra ansökningar drogs tillbaka, avskedades, eller väntar på beslut.

Källa: www.irishexaminer.com