Problem med vindpark Vänern

Det går fortfarande sakta för Vindpark Vänern. Sedan förra våren så står ett av vindkraftverken stilla och idag meddelade bolaget att det är problem med ytterligare ett vindkraftverk.

En ny kontrollbalansräkning kommer att presenteras av styrelsen med anledning av det svåra läget. Så sent som i höstas gick ägarna Karlstads och Hammarö kommuner in med 30 miljoner kronor i stöd.

Sjunkande elpriser Ett par av orsakerna som angetts till att Vindpark Vänern har så dålig ekonomi är de sjunkande elpriserna och att trasiga vindkraftverk inte har lagats på grund av att det har fattats pengar.

I nuläget används tre av dom fem vindkraftverk som tillhör Vindpark Vänern som står ute på Gässlingegrundet.

I behov av ytterligare kapital Nu när ytterligare ett kraftverk har stannat, så behöver Vindpark Vänern antagligen mer pengar enligt vd Mats Enmark.

– När den nya skadan adderas till så kommer ju de pengar som ägaren ställt till förfogande för oss med stor sannolikhet inte att räcka utan vi måste göra den nya kontrollbalansräkningen och kan komma i behov av ytterligare kapital, säger Mats Enmark till Sveriges Radio.

Källa: Sveriges Radio