Suzlon planerar projekt i Gujarat

Suzlon planerar 3 gigawatts projekt i Gujarat, till 2020.

Tillverkaren tror att projekten kan locka 3,86 miljarder dollar till staten på den nordvästra kusten med sina senaste planer. Det anser också att 6 000 direkta arbetstillfällen och 75 000 indirekta arbetstillfällen skulle kunna skapas.

Problem med skulder Suzlon förbereder sig för att skaffa finansiering via en börsintroduktion för sitt tyska dotterbolag Senvion. Under de senaste åren har Suzlon kämpat med återbetalningarna efter flera förvärv i slutet av 2000-talet.

I oktober 2014, nämnde Suzlons ordförande Tulsi Tanti i ett uttalande att firman planerade att installera 2 gigawatt av vindkraftsprojekt i centrala indiska delstaten Madhya Pradesh till 2020.

Intresserad av kustsektorn Suzlon installerade de första turbinerna i Gujarat i november. Tornet, installeras med ett 2,1 megawatts turbin, och är utformad för att öka energiproduktionen med 12-15 procent, menar Suzlon.

Företaget tittar även på kustsektorn. Förra månaden, anslöt sig gruppen till en statlig förstudie för att utveckla ett kustprojekt på upp till 300 megawatt i det Arabiska havet, utanför Gujarat.

Studien genomförs i samarbete med Indiens kraftdepartement och vindutvecklaren Gujarat Power.

Källa: www.windpowermonthly.com