Inox i avtal med Tata

Inox Wind har vunnit ett kontrakt med Tata Power Renewable Energy. Avtalet gäller leverans av vindkraftturbiner till två vindkraftsprojekt i Indien, med en sammanlagd kapacitet på 172 megawatt.

Inox Wind har tillverkat sina 2 megawatts turbiner sedan 2009.

Installera 27 stycken turbiner Inox ska installera 27 stycken av sina 2 megawatts turbiner till Rojmalprojektet i Gujarat. Projektet omfattar 54 megawatt. Företaget kommer även installera 59 stycken maskiner till Dangriprojektet i Rajastahan, som omfattar 118 megawatt.

Projekten är planerade att bli klara i juni, respektive mars 2016.

Långsiktigt drift- och underhåll Inox kommer inte bara leverera vindkraftverken, utan är också ansvarig för förvärvet av platsen, projektutveckling, installation och driftsättning, samt att ge vad man kallade "långsiktigt" drift och underhåll av projekt.

Installeras med större rotorer Den indiska tillverkarens 2 megawatts turbiner bygger på en design på licens från USA-baserade AMSC. Inox har producerat maskinen sedan 2009, men turbinerna som ska installeras på detta projekt kommer att utrustas med 100-meters rotorer snarare än den tidigare 93-meters rotorn.

Källa: www.windpowermonthly.com