Amerikas första kustpark

Denna vecka startas en auktion om Amerikas första vindpark vid kusten av Massachusetts. Målet är att följa energimålen där landet hoppas installera 20 000 megawatt av förnybar energi till 2020.

Än så länge finns det inte vindkraftverk vid USA:s kust på amerikanskt vatten, där endast oljeplattformar representerar energiproduktionen. Men denna vecka startas en auktion med målet om att installera en remsa av vindkraftverk längs kusten vid Massachusetts i Atlanten.

12 olika företag 12 olika vindkraftsföretag kommer att tävla i auktionen i veckan om rätten att få utveckla vindkraftparken. Området omfattar 742 000 tunnland, på en sträcka av 12 sjömil, vid kusten av Martha’s Vineyard.

Kunna försörja 1,4 miljoner hem Amerikanska byrån av energihantering anser att om vindkraftparken blir verklighet kommer den kunna producera upp till 5 gigawatt av el, som ska vara nog för att försörja 1,4 miljoner hem.

Auktionen är en del av President Barack Obamas ”Climate Action Plan”. Målet är att installera 20 000 megawatt av förnybar energi, som ska produceras på offentlig mark, till 2020.

Källa: www.climatecentral.org