Första belysningssystem med vind- och solkraft

UPC och Eolgreen har designat det första offentliga belysningssystemet som styrs och drivs av vind- och solkraft.

Det första offentliga belysningssystemet styrt av vind- och solkraft har nu kommit, designat av UPC och Eolgreen. Ramon Bargalló, en forskare från UPC har tillsammans med Eolgreen utvecklat det första autonoma industrialiserade offentliga belysningssystemet som fungerar med hjälp av förnybar energi.

Avsedd för offentliga utrymmen Belysningssystemet, som har utvecklats efter fyra års forskning, är avsedd för interurbana vägar, motorvägar, stadsparker och andra offentliga utrymmen. Det ska vara unikt i sitt slag i världen och ska minska kostnaderna med 20 procent jämfört med konventionella offentliga belysningssystem.

Vill nå maximal miljöeffektivitet Prototypen är 10 meter hög och är utrustad med en solpanel, ett vindkraftverk och ett batteri. Turbinen körs med en hastighet av 10 till 200 varv per minut och har en maximal effekt på 400 watt. Utvecklarnas mål är att göra belysningssystemet ännu mer miljöeffektivt, så därför utförs arbetet på en annan prototyp som körs vid en lägre hastighet på 10 till 60 varv per minut, och har en lägre effekt på 100 watt. Ett elektroniskt styrsystem hanterar flödet av energi mellan solpanelen, vindturbinen, batteriet och ljuset.

Planerar att producera 700 stycken Eolgreen har tecknat avtal med hamnen i Huelva och de kommunala myndigheterna i Sant Boi de Llobregat, Girona och flera städer i Andalusien. Under 2015 planerar företaget att producera 700 av dessa offentliga belysningssystem.

Källa: www.sciencedaily.com