Inox Wind startar fabrik i Mumbai

Inox Wind ska starta en fabrik i Mumbai, i området Madhya Pradesh. Med denna investering blir Inox Wind den största tillverkaren i området.

Inox Wind ska starta en fabrik i Mumbai. Inox Wind har sammantaget 400 megawatt av vindkraftsprojekt, vilket betyder att de är i nuläget den största tillverkaren i området.

Företaget kommer att tillverka Nacelles, hubbar, blad och torn på en 800 megawatts kapacitet, nämnde företag i uttalande.

Turbiner i olika varianter Inox kommer att tillverka 2 megawatts turbiner i olika varianter, bland annat med diametern på 93 och 100 på rotorbladet. De kommer också att tillverka Inox s Gen-Next med en rotordiameter på 113.

Barwanianläggningen är spridd över 45 hektar och är större än andra fristående produktionsanläggningar av företaget i Una i Himachal Pradesh och Rohika i Gujarat.

Växt på grund av investeringar Inox planerar att installera 2500-3000 megawatt, de kommande två åren. På grund av kontinuerliga investeringar, har det vuxit till 79 procent CAGR även när branschen gick igenom tuffa tider i senaste åren.

Inox Wind hade innan denna nya anläggning redan tillverkningsanläggningar för blad och torn i Gujarat.

Företaget har ingått i ett licensavtal med ett utländskt företag, WINDnovation, för att kunna tillverka uppsättningar på rotorblad med 100 meter i rotordiameter. Som ett led i sin satsning på att öka inventering av projektplatser, har Inox förvärvat tillgång till vissa projektplatser i Rojmal i Gujarat, Dangri i Rajasthan, Bhendewade och Vaspet i Maharashtra och Palakkad i Kerala.

Källa: indiatimes.com